Άνθρωπος και σκύλος: μια σχέση ζωής

human_dog

Η σχέση αφοσίωσης, αγάπης και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανά τα χρόνια είναι πάρα πολύ δυνατή.

Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία ανάμεσα στη σχέση ανθρώπου και σκύλου, πόσο μάλλον όταν ένας ιδιοκτήτης βρίσκεται κοντά στο κατοικίδιο ζωάκι του όσο εκείνο αναπτύσσεται από κουτάβι σε ηλικιωμένο σκύλο. Ως κουτάβια μάς κάνουν να γελάμε, καθώς προσπαθούν αδέξια να ανέβουν στον καναπέ, ως έφηβοι μασούν παπούτσια και τηλεχειριστήρια, ως ενήλικες ακολουθούν τους κανόνες, τα χρονοδιαγράμματα και τις διαθέσεις μας.

Μόλις ένας σκύλος φτάσει το μέσο όριο ζωής του, κάθε ιδιοκτήτης νοιώθει ευλογημένος που του έχει δώσει πολλές ευκαιρίες να κουνάει με χαρά την ουρά του. Η άνευ όρων αγάπη που υπάρχει ανάμεσα σε έναν σκύλο και τον ιδιοκτήτη του είναι κάτι που δεν αγοράζεται, ούτε μετριέται.

Η σχέση αφοσίωσης, αγάπης και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανά τα χρόνια είναι τόσο δυνατή, σε σημείο που πολλοί ερευνητές μιλάνε για χημεία ανάμεσα σε σκύλο και άνθρωπο. Μια ειδική χημεία που μετρά αιώνες πριν. Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που ένας σκύλος «διαβάζει» την γλώσσα του σώματος, τα συναισθήματα και τις εκφράσεις τους ιδιοκτήτη του. Γι’ αυτό πολύ εύκολα γίνεται μέρος της οικογένειας που ζει και γι’ αυτό κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να συμπεριφέρεται στο κατοικίδιό του σαν να είναι παιδί του.

 

Tanea.gr

Share

Be the first to comment on "Άνθρωπος και σκύλος: μια σχέση ζωής"

Leave a comment

error: