Οι τροφικές αλλεργίες του σκύλου και της γάτας

allergies

Αν ο σκύλος ή η γάτα σας έχουν φαγούρα και ξύνονται συνεχώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να οφείλεται στη διατροφή τους. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα μπορούν να αποκτήσουν ευαισθησίες σε ορισμένα είδη τροφίμων. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν το κατοικίδιό σας να υποφέρει από μικρές τροφικές αλλεργίες, χωρίς να το γνωρίζετε. Λαμβάνοντάς το αυτό σοβαρά υπ’ όψιν οι κτηνίατροι του Τμήματος Έρευνας και Tεχνολογίας της FORZA10, δημιούργησαν σειρές υγιεινών, υποαλλεργικών προϊόντων με τα οποία μπορεί να τραφεί άφοβα το κατοικίδιό σας, χωρίς να υποφέρει από οποιαδήποτε παρενέργεια. Στα περισσότερα ζώα συντροφιάς, οι τροφικές αλλεργίες οφείλονται σε κάποιο συστατικό της τροφής τους, συχνά στο κρέας και ειδικά στο κρέας που προέρχεται από εντατική εκτροφή, όπου χρησιμοποιούνται ορμόνες και αντιβιοτικά. Αλλεργίες μπορεί να προκύψουν από όλες τις πηγές πρωτεϊνών (βοδινό, αρνί, πάπια, κοτόπουλο, κ.λ.π.).

Που οφείλονται λοιπόν οι Τροφικές Αλλεργίες των κατοικιδίων;

Μια τροφική ευαισθησία μπορεί να εμφανιστεί με δυο τρόπους: α) με διάφορες φλεγμονές (οίδημα, ερυθρότητα, φαγούρα) ή/και β) με αύξηση των εκκρίσεων και των απεκκρίσεων (εμετός, διάρροια, έκκριση βλέννας από τη μύτη και τα μάτια). Για μερικούς σκύλους και γάτες ορισμένες αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να γίνουν απειλητικές ακόμα και για την ζωή τους. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτύσσονται ήπιες τροφικές αλλεργίες, οι οποίες περνούν από εμάς απαρατήρητες και κάνουν τη ζωή τους λιγότερο ευχάριστη.

Δεδομένου ότι ο σκύλος ή γάτα δεν μπορεί να πει “αυτή η τροφή μου δημιουργεί πρόβλημα”, μικρές τροφικές αλλεργίες παραμένουν αθεράπευτες για χρόνια. Μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς των κατοικιδίων που θεωρείται από τους ιδιοκτήτες δικαιολογημένο (π.χ. στη φαγούρα λέμε “έτσι κάνει ο σκύλος” ή έτσι κάνει η γάτα”), είναι στην πραγματικότητα ο τρόπος τους να αντιδρούν στην ενόχληση που προκαλείται από κάτι την τροφή τους ή το περιβάλλον.

Αν λοιπόν παρατηρείται στο κατοικίδιό σας φαγούρα, θαμπό τρίχωμα κ.λ.π., ή γενικότερα δείχνει αδύναμο, ρωτήστε τον κτηνίατρο σας για τις τροφικές αλλεργίες και προτιμήστε την FORZA10. Οι διατροφικές λύσεις της FORZA10 υπόσχονται βελτίωση της υγείας του μικρού σας φίλου, εξαλείφοντας όλα τα συστατικά εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία.

Share

Be the first to comment on "Οι τροφικές αλλεργίες του σκύλου και της γάτας"

Leave a comment

error: