Κουρουμπλήs : Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων

kouroublis2

kouroublis2 Την κατηγορηματική δήλωση ότι δεν υπάρχει κανένα – μα κανένα- πρόβλημα από πλευράς έλλειψης φαρμάκων στην αγορά, έκανε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Το φάρμακο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσπελάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις, τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε:

«Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία – μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά.

Είναι κατηγορηματική αυτή η δήλωση που κάνω. Νομίζω ότι πρέπει να είναι ήσυχος ο κόσμος, ιδιαίτερα οι άνθρωποι που κάνουν αγωγή φαρμάκου, ότι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα».

Μετά από συνεχείς συσκέψεις και επαφές με όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται στο χώρο του φαρμάκου, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τους ζήτησε να συνεχίσουν να διαθέτουν τα φάρμακα με τον ίδιο ρυθμό που έκαναν και πριν τις τελευταίες εξελίξεις.

Στόχος είναι, όπως είπε ο υπουργός, να μην λείψει κανένα φάρμακο από τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και κανένας πολίτης να μην βρεθεί ακάλυπτος. Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσαν τον κ. Κουρουμπλή ότι δεν θα υπάρξουν εκτροπές και του είπαν ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να διατηρηθεί το στοκ των 90 ημερών σε φάρμακα, το οποίο ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Από την πλευρά του και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τους ασφαλισμένους και το κοινό ότι δεν τίθεται άμεσα θέμα επάρκειας φαρμάκων σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και τα φαρμακεία εφοδιάζονται κανονικά. Η επάρκεια της ελληνικής αγοράς με φάρμακα, πρέπει να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα έναντι άλλων επιχειρηματικών ενεργειών, καταλήγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Κουρουμπλήs : Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων"

Leave a comment

error: