Ανακάλυψαν θεραπεία για το τρίξιμο των δοντιών

teeth1

Μία συσκευή που αφήνει τοπικά στους κροτάφους μικροποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος, δείχνει να αντιμετωπίζει σε ποσοστό 80% το πρόβλημα του τριξίματος των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τη μέθοδο εφαρμόζουν οδοντίατροι στη Βρετανία και σύμφωνα με το BBC δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τα αποτέσματα της νέας μεθόδου.

Ο βρουξισμός, όπως ονομάζεται, είναι μια συχνή κατάσταση που οφείλεται στο άγχος.

Φθείρει το δόντια και τα καθιστά πιο ευάλωτα σε τερηδόνα, ενώ εάν είναι χρόνια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, διαταραχές ύπνου, αλλά και σπάσιμο δοντιών.

Η κλασική αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος συνίσταται στη χρήση πλαστικής μασελίτσας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία εμποδίζει την επαφή της επάνω και της κάτω οδοντοστοιχίας.

Ωστόσο, με την ηλεκτρική διέγερση που δοκιμάζεται τοποθετείται στην κροταφική χώρα ένα μικρό ηλεκτρόδιο το οποίο παρακολουθεί την κίνηση των μυών του προσώπου και όταν εντοπίσει αύξηση της τάσης χορηγεί μια μικρή ηλεκτρική ώση.

Η ηλεκτρική αυτή ώση είναι πολύ ήπια για να διαταράξει τον ύπνο του ασθενή, αναφέρουν οι ερευνητές, αλλά αρκετή για να χαλαρώσει τους μύες του προσώπου του αποτρέποντας τον τριγμό των μασητήρων.

 

Real.gr

Share

Be the first to comment on "Ανακάλυψαν θεραπεία για το τρίξιμο των δοντιών"

Leave a comment

error: