ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ Π.Ι.Σ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

gdpr

«Ενημέρωση επί του Νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) από στελέχη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ.», ήταν το θέμα της Συνδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας και τους Προέδρους των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων. Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Crowne Plaza).

Ομιλητές της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ήταν οι:

–              Ευαγγελία Μήτρου- Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Πολυτεχνική Σχολή-Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή του νέου ΚΠΠΔ 2016/679.

–              Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης, Τακτικός μέλος της Αρχής, Καθηγητής Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

–              Γρηγόριος Τσόλιας, Αναπληρωματικός μέλος της Αρχής, Δικηγόρος.

Από τον Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας του Π.Ι.Σ. μίλησαν οι:

–              Χριστίνα Παπανικολάου, Πρόεδρος του Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διασυνοριακής Περίθαλψης του ΙΕΕ.

–              Γιώργος Κακουλίδης, μέλος του Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διασυνοριακής Περίθαλψης του ΙΕΕ του Π.Ι.Σ. – Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν επισημάνσεις από τους ομιλητές στον Ιατρικό Φάκελο και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, στην επίδραση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων στην επεξεργασία δεδομένων υγείας, στις προϋποθέσεις εφαρμογής του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ιατρική Πράξη, καθώς επίσης και σε άλλα θέματα που αφορούν τους ιατρούς  ιδιαίτερα επί του νέου Κανονισμού.

Η ενδιαφέρουσα αυτή Συνδιάσκεψη είχε μεγάλη απήχηση και κίνησε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκος χαιρέτησε τη Συνδιάσκεψη, η οποία είναι πολύ σημαντική, διότι ο νέος Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη από τις 25 Μαΐου 2018, αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ευχαρίστησε τους ομιλητές για την προθυμία τους να παραστούν στην Συνδιάσκεψη και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων για το ενδιαφέρον τους στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Παράλληλα (σε διπλανή αίθουσα) έγινε Συνάντηση της Προέδρου του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών (ΑΠΣΙ) κας Ματίνας Παγώνη και του Νομικού Συμβούλου του Π.Ι.Σ. κ. Χάρη Πολίτη με τους Προέδρους των Πειθαρχικών Συμβουλίων, προκειμένου να συζητηθούν οι νέες πειθαρχικές διαδικασίες, οι οποίες εισάγονται με τον νέο Νόμο για την Ιατρική Νομοθεσία.

 

Οι εισηγήσεις των ομιλητών έχουν αναρτηθεί στο site του ΠΙΣ.

Share

Be the first to comment on "ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ Π.Ι.Σ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

Leave a comment

error: